Motivatie in het PO

‘Ieder kind is toegerust voor zijn of haar eigen ontwikkeling’. Het is een bekende uitspraak van Luc Stevens, die vaak in één adem wordt genoemd met de psychologische basisbehoeften relatie, competentie en autonomie. Leerlingen op de basisschool zijn van nature nieuwsgierig, gemotiveerd om de wereld te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Er wordt in onderzoek echter regelmatig een dalende trend waargenomen in de motivatie van leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Een motiverende rol van de leerkracht is dan ook essentieel. Deze kan de persoonlijke groei van kinderen enorm stimuleren door hen een omgeving te bieden waarin het kan léren leren.

De kunst is om het ‘leerlampje’ van leerlingen op groen te krijgen. En dat kan gebeuren wanneer de leerling erop kan vertrouwen dat hij/zij iets leuks gaan leren, iets wat er voor de leerling toe doet en of hij/zij dat ook daadwerkelijk kan.

Deze workshop geeft leerkrachten kennis over het leerproces van leerlingen in relatie tot de neuropsychologische ontwikkeling en biedt waardevolle tips om leerlingen uit te dagen het leerproces aan te gaan.

Duur

  • 3 uur

Kosten

  • € 595,- excl. kilometervergoeding

Waar

  • In overleg

Contact